Ιστορία

 

Η εταιρεία ΦΥΤΟΡΓΚΑΝ ΑΒΕΕ, ιδρύθηκε το 1977 από τον γεωπόνο Δημήτριο Λασκαρίδη, αντιπροσωπεύοντας ξένους Οίκους- προμηθευτές φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λιπασμάτων και πρώτων υλών.

 

 
 

Το 1987 μετατρέπεται σε εμπορική εταιρεία αποκτώντας το δικό της δίκτυο πωλήσεων, ενώ ξεκινά τα πρώτα της βήματα στην παραγωγή και τυποποίηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

 

     
 

Μέσα στα επόμενα χρόνια, θέτοντας ως στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας στην παραγωγή και συσκευασία γεωργικών φαρμάκων, μετακομίζει σε νέες εγκαταστάσεις στο Βιομηχανικό Πάρκο της Κηφισιάς και δημιουργεί την πρώτη μονάδα παραγωγής υδατοδιαλυτών δισκίων γιββερελλικού οξέος στην Ελλάδα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της παραγωγικής της δραστηριότητας, κατορθώνει να αποκτήσει ένα αξιόλογο πελατολόγιο σε χώρες του εξωτερικού, προσδίδοντας στην εταιρεία έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.

 

 

 
 

Ανταποκρινόμενη στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις της αγοράς, συγκροτεί τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη νέων formulation υδατοδιαλυτών δισκίων και υγρών σκευασμάτων ,καθώς και τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που παρασκευάζει.

 

 

 
 

Το 2008 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την ΦΥΤΟΡΓΚΑΝ, καθώς η διοίκηση θέτει ως  στρατηγικό στόχο της, να εξαπλωθεί, με την παραγωγική της δραστηριότητα, σε νέες αγορές και στις πέντε ηπείρους. Επενδύει στην δημιουργία δεύτερης, σύγχρονης, μονάδας παραγωγής υδατοδιαλυτών δισκίων στις προδιαγραφές των βιομηχανιών παραγωγής ανθρωπίνων φαρμάκων και προχωρά στην αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού. Ταυτόχρονα,  με γνώμονα την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί στην Ελλάδα, προχωρά στην περαιτέρω στελέχωση του δικτύου πωλήσεών της με καταρτισμένους γεωπόνους, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα